Oldal kiválasztása

Gardrób tervezés 4 egyszerű lépésben

Szerző: | Egyedi gardrób, Gardrób tervezés | 0 hozzászólás

Hogyan tervezheted meg egyszerűen személyes gardróbod! Íme, egy kis segítség: Lépésről-lépésre végig viszelek a  gardrób tervezés teljes folyamatán, mely leegyszerűsíti egyedi gardróbszekrényed mielőbbi megvalósítását. Így lesz az álomgardróbból valóságos, az álmodozás pedig határozott cselekvéssé lényegül és lendületett kapsz a megvalósításhoz. 

  • A gardrób tervezés első lépése: A méret – Első lépésben fontos előre lemérni, hogy pontosan mekkora helyet is szánunk a tervezett gardróbszekrénynek. Természetesen nem szükséges milliméterre pontos adatokkal számolnod, hiszen az a kivitelező dolga (remélem, hogy a mienk).  Fontos figyelembe venni, hogy vannak- e konnektorok, kapcsolók falkiállások a falon. Ezzel mind számolni kell a gardrób tervezés folyamatában. Könnyebség az egyedi gardróbszekrényenél, hogy nem kell szanbvány méretekkel dolgoznod, mint például egy IKEA gardróbnál. Az egyedi gardróbok esetében milléméter pontosággal be lehet tervezni egy falaszakaszt anélkül, hogy kellemetlen rések maradnának a bútor és a fal között.
  • A gardróbtervezés második lépése: A tartalom avagy a kincstári leltár – A második lépésben vedd sorra, hogy milyen ruhadarabokat, illetve más holmikat szeretnél tárolni az egyedi gardróbszekrényben. Ez jó alkalom arra, hogy a felfedezd milyen holmijaid vannak amikkel rég volt alkalmad találkozni. 
  • A gardrób tevezés harmadik lépése: Logikus rendszerezés – A harmadik lépés során határozd meg, hogy milyen rendszerező eszközök segítségével szeretné tárolni ruháit és egyéb kiegészítőit. Ezen a ponton vedd figyelembe az aktív és passzív zónák arányát. (Amikor személyesen konzultálok az ügyfeleimmel akkor erre is nagy hangsújt fektetünk.) A logikus tároláshoz számtalan megoldás közül választhat, mint a polcok, fiókok, akasztó rudak. Erre a legjobb módszer egy táblázat. A tárolandó holmik mellé írd oda, hogy milyen módszerrel szeretnéd tárolni a holmikat. 

Kiegésztő, de fontos cikk a gardróbtervezés témában:

https://gardrobmegoldasok.hu/hogyan-rendszerezd-a-gardrobszekrenyed-hogy-valodi-alomgardrob-legyen/

  • A gardrób tervezés negyedik lépése: Design – Az utolsó, azaz a negyedik lépés során következik az egyedi gardróbszekrény külsejének megálmodása. Választhat a már meglévő berendezésekkel harmonizáló vagy azoktól eltérő megjelenést, toló- vagy nyíló ajtós kivitelt, fautánzatú vagy egyszínű verziót, illetve tükrös, áttetsző vagy sima lapokkal kivitelezett designt.

További szakértői cikkek a gardróbszekrény tervezés témában:

https://gardrobmegoldasok.hu/egy-tetoteri-beepitett-szekreny-sztori-beteljesul-alom/ 

https://gardrobmegoldasok.hu/fered-tetoteri-gardrob-igy-erdemes-csinalni/

Videók a gardrób tervezés témában:

https://youtu.be/fhAMfafCGKI

Ezután nincs más hátra: keress egy profi szakembert vagy csapatot aki az elképzelésed valóra váltja. Mi tudunk a tervezésben és kivitelezésben is segíteni.

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.