Oldal kiválasztása

Hogyan rendszerezz, szortírozz, hogy a végeredmény álmaid gardróbja legyen

Szerző: | Egyéb | 0 hozzászólás

Hogy álmaid gardrób belsőjét könnyen kialakíthasd, összeszedtünk neked néhány hasznos praktikát szeretett ruháid tárolásáról.

Minden embernek mást jelent a tökéletes gardróbszekrény, ugye? Nos, igen is és nem is. Apróságokban eltérnek, de alapvetően hasonlóak az igények. A következőket érdemes átgondolni:

– A kedvenc ruháidnak és kiegészítőidnek kényelmesen helye legyen a gardróbszekrény,
– Belseje jól tervezett, így mindent rögtön megtalálhatsz benne,
– A gardróbszekrény kinyitva az összkép esztétikus legyen.

 

Hogyan rendezd gardróbodat?

Az egyszerűbb mindig jobb!

Az első lépés egy szuper új gardróbszekrény megtervezésénél az, hogy szabadulj meg a régi ruhadaraboktól, így csak azokat a ruhákat és kiegészítőket fogod tárolni, amit valóban szeretettel viselsz. Sok embernek nehéz megválni a régi keveset vagy nem használt ruháktól. Úgy érezheted, mintha nem lenne mit hordanod, ha megválsz a régitől. Valójában, kevesebb ruhád lesz a szekrényben, mégis több lesz, amit valóban használsz.

– Különben sok időt fogsz elpazarolni nap, mint nap, azzal, hogy válogatod a ruhákat és közben úgy érzed nincs egy jó cucc, amit felvegyél. Viszont, ha csupán az aktívan használt ruhadarabok vannak a gardróbszekrényedben, könnyebbé válik a napi szett kiválasztása.

– Könnyen áttekinthetővé válik a gardróbszekrény beltartalma. Egy szempillantás alatt megtalálhatod napodhoz illő darabokat. Ha új ruha költözik a szekrénybe, akkor is egyszerű lesz eldöntened, hogy hol lenne a legjobb helye és milyen meglévő darabokhoz fog illeni.

– A ruháid jobban néznek majd ki és tovább is tartanak. Miért? Kevesebb ruha nem gyűrődik, így nem kell feleslegesen vasalnod. Mikor eljön az ideje, csak előveszed a szépen hajtogatott, friss illatos ruhát, amit öröm lesz felvenni.

– Kevesebbet költesz majd új darabokra. Mivel kevesebb, de jobb minőségű ruhád van, így jobban megválogatod, hogy milyen új ruhát vegyél. Miért is vennél meg valami újat, ami nem olyan minőségű, mint a meglévőek?

 

 

Nagy helyfoglalók

Az a tapasztalatunk, hogy az ember ruhatárának, kb. 17%-át hordja rendszeresen. Mennyi hasznos helyet szabadíthatunk fel a gardróbszekrényünkben?

– Ruhák, amik már nem jók rád, mert a tested változott. Mérlegelj! Vajon mikor lesznek újra jók rád belátható időn belül? Inkább vidd el őket rászorulóknak.

– Ruhák, cipők és egyéb kiegészítők, amikre egy csomó pénzt költöttél, de mégsem hordod, emiatt rosszul érzed magad? Vagy amiatt az aggódsz, hogy használat közben valami baj érheti, elkopik, elszakad, itt az idő lépni. Használd bátran! Végtére is, ha csak a helyet foglalja a gardróbszekrény kapacitásából és nem telik benne örömöd, miért ne adnád el vagy add oda valakinek.

– Ruhák, amik nem jók rád, unod őket vagy túlvannak már fénykorukon, miért ne adhatnál túl rajtuk, hogy valóban mesésen nézz ki?

Jó megoldás nem hordott ruhák kiszűrésére: vegyél fel minden nap valami úja! Figyelj, melyik darabokat hanyagolod, ami egy ideig nem kerül elő arra nincs szükséged. Természetesen ez nem vonatkozik az alkalmi darabokra, például egy estéjire. ☺

 

Megtervezni a gardróbszekrény belső elosztását

Már tudod mit is szeretnél pontosan tárolni álmaid szekrényében. Így könnyen eldöntheted, mennyi helyre van szükséged, hogy ruháid kényelmesen elférjenek, lélegezhessenek a polcokon. Valamint némi extra helyre is számolhatsz az újonnan érkező daraboknak. Érdemes megtervezni, hogy minden ruhatípust külön helyen tarthass, legyen polc a pólóknak, külön a nadrágoknak és a pulóverek is. Mindez megkönnyíti a mindennapi ruhaválasztást és vásárlásnál csökkenti a lehetőségét annak, hogy valami olyat vegyünk, amink már amúgy is van.

A gardróbmegoldások.hu -nál szeretünk olyan ötletes megoldásokat alkalmazni, ami még praktikusabbá teszi a ruhák tárolását, rendszerezését. Ilyenek a kihúzható tárolók, ruhaliftek, lenyíló cipőszekrény vasalatok, és még hosszan sorolhatnám a megoldásokat, amivel igazán élhetővé teheted szekrényed. Így nem lesz többé stresszes, kapkodós a reggeli ruhaválasztás, kiegészítők megtalálása. Hosszútávon is könnyű lesz rendezetten tartani mindent.

Érdemes átgondolni azt is, milyen ruhadarabot hogyan szeretsz tárolni, egyiket hajtogatva, míg másikat vállfán lógatva. A polc szuper megoldás az olyan ruhadaraboknak, mint a pólók és sportruhák. Más kényesebb darabokat érdemes beakasztva tárolni, mint a kosztümök és zakók, így biztos nem fognak gyűrődni.

Számtalan speciális megoldás létezik különféle ruhadarabok tárolására, kifejezetten szeretjük a nadrág akasztó vasalatot, ami megkönnyíti a tárolást és áttekinthető marad a szekrény. Így egyből megtaláljuk, amit keresel.

 

 

Ne feledjük a kiegészítőket!

A kiegészítők lehetőség szerint ruhákkal együtt kell tárolni, mivel ezek minden ruha kulcsfontosságú részét képezik. Ha mindent együtt tartunk, akkor gyorsabban és könnyebben összeállíthatjuk napi szettünket.

Gardróbszekrény tervezésekor leggyakrabban a kis kézitáskákról, alkalmi táskákról hajlamos az ember megfeledkezni. Ezeket is megéri könnyen elérhető és áttekinthető helyre tervezni, így minden nap az aktuális darabot vihetjük magunkkal. Használjunk táska rendezőt mindennapi tárgyainkhoz, hogy egyik táskából a másikba pakolhassunk egy perc alatt.

Ha elegendő helyed van, tarts a cipőidet is a ruhákkal egy szekrényben. Ha a cipőakasztós megoldást választod, mint egy fali listát láthatod cipőidet fentről lefelé, de ha a szekrény alját szeretnéd maximálisan kihasználni, arra is van jó cipős ötletünk.

Szekrény felső részét is jól lehet hasznosítani, ha a szokatlan formájú, nagyobb helyigényű dolgokat, pl. kalapokat oda pakoljuk. Az övek és sálak is praktikus helyet érdemelnek gardróbunkban. Lássuk csak a lehetőségeket. Nos, érdemes az ajtók belső füleltét is kihasználni. Ide fix, vagy kihúzható akasztókon remekül tárolhatóak említett kiegészítőink.

Nehezebb vagy ritkábban használt ruhadarabok, mint téli kesztyűk, nagy sálak, kényelmesen tárolhatóak dobozban. Ne feledjünk el tervezéskor nekik is némi helyet biztosítani.

Tervezzük az új gardróbot!

A legizgalmasabb rész az egészben mikor az új helyükre beköltöztetjük ruháinkat. Először is fektessünk be néhány új vállfára. Ha szekrényünkhöz illő vállfákat választunk, nagyon jót tesz az összképnek.

Munkaruha és a mindennapi viselet viszonylag hasonló darabokból áll, így mi a Gardróbmegoldások.hu –nál azt javasoljuk mindig, rendezzük fajta és azon belül színek szerint. Tehát, minden egyes ruhatípus, topok, kabátok, nadrágok mind legyenek együtt beakasztva, kezdjük a feketével és szépen menjünk végig a színeken. Ez gyorssá és könnyűvé teszi a ruhaválasztást. Cipőket és egyéb kiegészítőket szintén rendezhetjük az említett szín szisztéma szerint.

A fiókokban is érdemes szépen sorokba rendezve pakolni. Sokkal áttekinthetőbb lesz a végeredmény, nem úgy mikor csak egymásra pakolunk. Egymásra pakolásnál mindent elkell mozdítanunk, hogy lássunk, mi van legalul, míg a sorba rendezéssel felülnézetből minden áttekinthető lesz. Ha a fiókon belül további dobozokat hozunk létre, jól pakolhatóak lesznek az apróbb dolgok, zoknik, bugyik, bokszeralsók is.

Hogyan legyen még személyesebb?

 

Az egyik legszemélyesebb dolog az  életében gardróbszekrényed. Kitűnő hely, pár szentimentális apróság elhelyezésére. Egy fotót az ajtó belsején, egy emléktárgy az egyik polcon, esetleg egy családi örökség, valahol. A jól tervezett szekrény már önmagában is öröm, de milyen jólesik egy különleges tárgyra ránézni ajtónyitáskor, amitől picit jobb kedvünk lesz.

A gardróbmegoldások.hu segítséget szeretne nyújtani mindenkinek, aki szeretné élhetőbbé, praktikusabbá tenni lakását egy szép új beépített szekrénnyel.

Katt ide: https://gardrobmegoldasok.hu/

https://www.facebook.com/gardrobmegoldasok

.

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.