Oldal kiválasztása

– Nézd csak Gyula, ide szokott bebújni Flóra!
Mutatta meg Nóra kislánya új búvóhelyét az alig néhány napja átadott különleges formájú tetőtéri beépített szekrény belsejében.

A bútor tervezésekor még nem tudhattuk, hogy Flóra ilyen szuper búvóhelyet talál magának a tetőtéri beépített szekrény belsejében. De látva a ragyogó szemeit, amikor megmutatta, hogy ő milyen jó kis helyet talált magának a gardróbban, egyáltalán nem bántuk hogy ilyen plusz funkciót fedezett fel a kislány. 

A gardrób tervezési konzultáció is egy kis gyerkőcök, Flóra és testvére kíséretében történt. Ugyanis amikor először találkoztunk Nórával és Ákossal a tetőtéri beépített szekrény felmérése miatt a kíváncsi fiatalság végig követte a  gardróbtervezőkonzultációt.

A konzira Nóra és Ákos már két konkrét gardrób elképzelésekkel is készült és azt is elmesélték, hogy nekik fontos a rend, és sokat tesznek azért, hogy rendezett és elegáns legyen az otthonuk.

Volt tervük arra, hogy hogyan lehet kihasználni a viszonylag nagy tetőtéri hálószoba adottságait (és hátrányait), arra hogy a hálószobában helyet kapjon egy központi tetőtéri beépített szekrény is.

Az ötletek

Felmerült többek között, hogy legyen egy gardróbszigettel is ellátott párhuzamos gardrób. Ezt végül elvetettük. Ákos magas férfi, és neki ebben az elrendezésben kevés lett volna az aktív zóna. (az aktív és passzív zónáról egy másik posztban írok még)
A helység formájából adódóan megfogalmazódott ötletként, hogy ez a tetőtéri gardrób legyen U alakú, amelyben nincs sziget. Ennek a hátránya az lett volna, hogy az U alak alja kicsi lenne. A szekrények találkozási pontjánál a sarokrészeknél pedig nehéz lenne használni a gardróbszekrény. És ugye, kár minden értékes tároló helyért.

A megoldás

Érezted már, úgy egy kihívás megoldása közben, hogy van egy jobb megoldás, vagy ötlet, ami megoldaná az „ügyet” csak várni kell rá?

Nálam is ez volt.

Már-már feszengtem, hogy nem jön a valódi megoldás. Van egy módszerem amível tudom oldalni az ilyen görcsös pillnatot így csak beugrott, hogy mi lesz az a tetőtéri beépített szekrényforma és összeállítás, amely maximálisan kihasználja rendelkezésre álló teret úgy, hogy a család minden tagja megkapja a helyet benne a holmija tárolására. Így lett a gardrób egy fordított U alakú tetőtéri beépített gardrób.

Amikor elmondtam Katinak és Tamásnak, hogy mi lenne szerintem a részükre a legjobb gardrób kompozíció egy pillanatra csend telepedett a hálószobára.. A felismerés csendje volt ez. A következő pillanatban szinte egyszerre bólintottak a tetőtéri beépített gardrób reverz „U”  koncepcióra. 

A tetőtéri beépített gardrób finomhangolása

Miután megvolt a gardróbszekrény formája, rátértünk a „FLOW térkép” 15 pontból álló gardróbtervező konzultációs kérdőívre feldolgozására. A kérdőív alapján alaposan átbeszéltük, hogy kinek milyen tárolási mennyiségre és tárolási megoldásra lenne szüksége az aktív és passzív zónákban. Ennek alapján a gardróbszekrényben logikus és kényelemes tárolási megoldásokat tudjunk megvalósítani Nórának és Ákosanak.
A konzultáció után elkészítettem az előzetes látványtervet. Ezen a terven kicsit igazítottunk és ezt követően szerződéskötés után a GM csapattal elkészítettük a bútort és beépítettük.

Ha te is gondolkodsz azon, hogy egy tetőtéri gardrób segíteni a minden napjaidat akkor keress bátran és bizalommal. Katt ide a konzi kéréséhez!