Oldal kiválasztása

Harc a kegyeidért-Árúházi vs. szakértői gardóbok a jobbak

Szerző: | Egyéb | 0 hozzászólás

Ha gardróbok a téma, akkor elsőre mindenkinek az áruházak hosszasan elnyúló kínálata ugrik be sok-sok termékkel. Ezek látszólag alig különböznek egymástól, akad belőlük 3-4 féle szín, és az ember nem vághat neki a felkutatásuknak mérőszalag nélkül. (Itt fontos megjegyeznem, hogy a árúházban nem rendelhető beépített szekrény.)

Befér? Nem fér be? Lesz hely kinyitni az ajtót? Kényelmesen meg tudunk állni előtte?

Lehetne végtelenségig sorolni a kérdéseket, amelyek felmerülnek a vásárlás közben… Éppen ezért, nézzük meg, miben teljesen más, ha a gardróbszekrényt egyedileg rendeljük az áruházi vásárlás helyett! Ez a három lényeges szempont, ha gardróbszekrények vásárlása előtt állunk

1. A gardrób helye és mérete

A gardróbok helye nagyon ritkán egyszerű és problémamentes. Sok esetben kell tetőtéri helyszínben gondolkodni, illetve az sem mindegy, hogy a helykihasználás kedvező lesz-e végül. Az áruházi gardróbszekrények esetén az a  legnehezebb, hogy kompromisszumot kell kötni: itt-ott kicsit jobban belóg, máshol meg „porgyűjtő” részt marad a fal és gardróbok között. Tehát nem ér faltól falig, padlótól plafonig szinte soha. Rések maradnak szabadon, esetleg eláll a faltól néhány centiméternyire, ha pedig ferde a fal, ferde lesz az összkép is.

Egyedi, szakértői gardróbok esetén értelemszerűen kikerülhetők ezek a problémák, hiszen milliméterre pontosan az adott helyszínhez illeszkedik a bútor. Sőt, ott még az sem gond, ha valamilyen különleges paraméterekkel rendelkező térbe kell beépítettszekrény, amilyen például egy tetőtér.

2. A gardróbok színe és stílusa

Vajon létezik-e az áruházban olyan gardrób, ami megfelel méretben, és még a színe, stílusa is szuperül illeszkedik az ember otthonához? Nagyon sokszor csak olyat sikerül találni, amivel megint
kompromisszum jár – márpedig, a szekrényhez alakítani egy otthon stílusát pontosan olyan, mintha
gombhoz választanánk kabátot…

Ezzel szemben, egyedi gardróbszekrények esetén az ember döntést hozhat a színről, stílusról is, tehát az otthonába teljes mértékben illeszkedő darabot készíttetheti el. Olyan bútort kap, ami kifejezetten oda, arra a helyre, ahhoz a hangulathoz és színvilághoz készült, természetesen, a saját elképzelései
alapján.

3. A gardróbszekrények kényelmi kialakítása

A gardróbszekrények nem egy díszek, hanem olyasmik, amit használunk, hiszen mindennap használatos holmikat tartunk benne. Emiatt nagyon fontos a kényelmes használat. Egy áruházi szekrény esetén megint nem szabható meg – vagy legalábbis, meglehetősen csekély a rugalmasság abban, – hogy hol
legyenek benne polcok, akasztós rész, esetleg más tárgyak helye. Mindenféle kiegészítőkkel, elválasztó elemekkel persze lehet ezen segíteni, ám ez utánajárás, pluszköltség, és sok-sok idő pluszban.

Sokkal egyszerűbb eleve olyan gardróbszekrényt választani, ami megfelel a személyes igényeknek. Konkrét, kijelölt helye van a kedvenc, gyakran használt daraboknak, esetleg helyet kap benne a ritkán átnézett „süllyesztő” is, és a polcok elhelyezkedése is könnyen meghatározható. Alkalmazkodik testmagassághoz, jobb- vagy balkezességhez, személyes szokásokhoz, az elvárásoknak megfelelően.

Egy gardróbok kiválasztása nem egyszerű folyamat, de megijedni sem kell tőle. Viszont az tény, hogy a sok kompromisszum és gondolkodás, idegeskedés elveheti az új bútor adta örömet. Ezt nem szabad hagyni, ahogy nem szabad engedni az elképzelésekből sem addig, amíg létezik jobb megoldás!
Márpedig létezik: az egyedi gardróbszekrény. Például a GM csapata.

További gardróbszekrény szakértői cikkek:

https://gardrobmegoldasok.hu/egyedi-gm-gardrob-vs-ikea-pax/ 

https://gardrobmegoldasok.hu/fered-tetoteri-gardrob-igy-erdemes-csinalni/

 

 

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.