Oldal kiválasztása

é tetTetőtéri gardróbszekrény beszerelés szeged kecskemét budepest  kovács gyula gardróbspecialista  

A nagy kérdés

Gyula! Mégis, mit lehet kezdeni ezzel a hellyel?

Kérdezte Szilvia, amikor az első gardrób tervező konzultáció alkalmával felmértük a tetőtérben lévő játszószobát. A kibontott régi bútor mellet állva jött is a következő logikus kérdés.

-Hogyan lehet ide olyan tetőtéri gardróbszekrényt készíteni, amivel nem veszne kárba az értékes tároló hely?
Annyiszor, de annyiszor hallom ezt a kérdést, amikor tetőtéri gardróbszekrény kivitelezésére kérnek fel az ügyfeleink. Talán te is szó szerint ezt a kérdést tennéd fel, ha ilyen gardróbszekrényben gondolkodsz. A válaszra viszont várnod kell egy kicsit, mondom is hogy miért.

Nem lehet más a válasz

A választ alapos gardróbtervező konzultáció nélkül nem adhatok. Ezért van így, mert a konzultáció alkalmával olyan kérdésekre keressük a választ, ami segít pontosan meghatározni, hogy milyen tetőtéri gardróbszekrény illik a megbízónk pakolási, tárolási szokásaihoz. Pont így kezdtünk bele ebbe a gardróbtervezési és kivitelezési projektbe is.

Mélyinterjú következik

Szilviával is alaposan átbeszéltük, hogy pontosan hogyan tenné jól a „dolgát” ez a tetőtéri gardróbszekrény. A példa kedvéért néhány kérdés: hány fő fogja használni a gardróbot, mi lesz tárolva a gardróbban, milyen gyakran lesznek elővéve a gardróbban tárolt holmik stb. (ez csak 3 kérdés abból a nélkülözhetetlen 15 kérdésből, ami kell az alapos felméréshez). Az így összegyűjtött információk, terület és ergonómiai mérések alapján készült el az előzetes terve ennek a tetőtéri gardróbszekrénynek.

Hogyan lehet a hátrányból előny

A tetőtéri gardróbszekrények sokak által hátránynak hitt tulajdonságát sikerült előnyre fordítanunk. Így lett egy nagy mélységű, mégis könnyedén használható és logikusan pakolható tetőtéri gardróbszekrény egy nehezen hozzáférhető, ferde falas tetőtéri szobában. A gardróbszekrény L alakú kivitele lehetővé tette, egy kevés nyitott polcos gardrób szegmenset ahol a kis birtokos könnyen hozzáférhetően elhelyezheti a kedvenc játékait és könyveit. Apropó: Te mit tartanál a nyitott részen?

Ha nem beszélgetünk, nem derül ki

A gardróbszekrény legmagasabb szegmensében pedig egy akasztó és néhány polc kapott helyet olyan ruhadaraboknak, amelyek ugyan ritkán kellenek, de már nem férnek a kis birtokos személyes gardróbjában. Ez az aprónak látszó mégis fontos részlet is a konzultáció egy pontján derült ki. De gondolj csak bele, ha nincs a konzis kérdőív és csak véletlenszerű ötletekkel próbálom megtervezni a bútort, vajon kiderült volna, hogy a személyes gardróbszekrényből kiszorult néhány holmi?

A szakmai titkok

Természetesen vannak még szakmai finomságok, amelyeket itt még nem tudok elmondani. Ezek azok apró, de nélkülözhetetlen design, praktikus és részletek, amelyek nélkül nem lenne ez a tetőtéri gardróbszekrény ennyire látványos és könnyedén használható.
Kérj egy konzultációt, hogy neked is tervezzünk és elkészítsünk egy pró gardróbszekrényt. 

Szekrény