Oldal kiválasztása

Milyen hálószobai beépített szekrény kell ahhoz, hogy hangulatos és pihentető oázis legyen a hálódból? Tudd meg Orsi és József történetén keresztül.

A prémium lakópark portájától a lakásig sétáltam a gondosan egyenletesre vágott gyeppel és díszes szegélykővel határolt gyalogúton, s közben azon gondolkodtam, hogy vajon Orsival vagy Józseffel összetalálkoztunk-e korábban, amikor a csendes lakópark többi lakásába készítettünk gardróbszekrényt vagy hálószobai beépített szekrényt.

Orsiéknál ámulatba ejtően szépen berendezett lakás fogadott. Azt gondolnád a látványvilágáról, hogy a legapróbb részletekig egy magasan képzett, gyakorlott lakberendező biztos keze tervezte. A tökéletes összhangról az ízlésesen összevállogatott magasfényű fehér és matt bútorfelületek, meleg tónusú szürke falak gondoskodtak. Kiegészítve a tökéletesen illeszkedő textúrákkal és dísztárgyakkal. Utóbb kiderült, a lakás tulajdonosok szépérzéke és az okos tértervezése okolható a belső terek magával ragadó, hívogató látványáért.

Orsi és Józsi közösen tervezték meg és rendezték be az otthonukat még a beköltözés előtt.

Egyedül a hálószobai beépített szekrény tervezésével vártak a beköltözéskor. Egyszerű és logikus oka a döntésnek, látni akarták, hogy a holmijuk hogyan fér el a lakás többi pontján elhelyezett gardrób használatával.

A költözés után kiderült hamar, hogy a meglévő gardrób bútorok mellé szükség lesz egy hálószobai beépített szekrény tárolókapacitására is. Elképzelésük szerint ebben a gardróbszekrényben a  naponta használatos kedvenc ruháikat egy kézközelben lévő kényelmes helyre tudják rendezetten csoportosítani.

Miután a prémium lakópark több lakásában is készült már GardróbMegoldások-tól beépített szekrény, ami tetszett mindkettőjüknek, úgy döntöttek, hogy a GM gardrób lesz az új hálószobai beépített szekrény.

Hívtak, egyeztettünk és jöttem.

Rövid ismerkedő beszélgetés után neki is fogtunk a gardrób megtervezésének.

Orsival úgy határoztunk, hogy először az ággyal szembeni falra tervezzük a beépített szekrény kompozíciót. Ebben az első változatban volt hely front kihúzású fiókoknak, akasztós és polcos részeknek, valamint egy televíziónak, amit egy  olyan fali panelre szereltünk volna, ami eltakarná a televízióból a fali csatlakozóig futó kábeleket. De ennek a változatnak volt egy nagy hátránya. Bárhogy csűrtük-csavartuk a hálószobai beépített szekrény elrendezését nem tudtunk kialakítani elkülönített, személyes szegmenseket Orsi és József részére. Így a személyes holmijuk csak kompromisszummal lett volna rendszerezhető. Pedig a cél nem ez.

GardróbMegoldások gardróbszekrény hálószbai beépített szekrény szeged kecskemét budapest

(Az volt az első terv, amit elvettettünk.)

 

Az első tervet ezért elvetettük és úgy határoztunk, hogy az ágy körüli falszakaszt fogjuk egy beépített szekrény összeállítással berendezni. Orsi elmondta, hogy neki nem tetszene és a nyugodt alvásban is zavarná, hogy a feje felett szekrények lennének. Így az ágy fejvég feletti szekrényt úgy kell megterveznem, hogy az ne lógjon be az ágy és az ott alvók feje fölé.

A Rend áramlás térkép alapján elkészítettük Orsinak és Józsinak külön-külön a személyes gardróbszegmensét a beépített hálószobai szekrényen belül.

A kettőjük gardróbszegmense között jelentős funkcióbeli eltérések vannak. Orsi munkájához többnyire kiskosztümöt és kis zakót hord így neki inkább vállfatartós részből kellett több és csekély hely a hajtogatós, polcos holmiknak. Orsi gardróbszegmensébe még 3 fiókot terveztünk be az alsóruházatok számára.

Hálószobai beépített szekrény gardróbszekrény szeged kecskemét budpest Kovács Gyula gardróbspecialista

(Illusztráció a hálószobai gardrób belső elrendezéséről. József személyes gardrób szegmense.)  

 

Ezzel szemben József hajtogatós ruhákat hord, mint póló, pulóver, farmer. Ő ezért azt kérte, hogy több polcos holminak keressünk, tervezzük helyet a gardróbszekrényben és kevéske akasztós helyet alakítsunk ki a beépített hálószoba gardróbszekrényben. Extra kiegészítőként Józsi még kért egy rekeszes övtartó fiókot a három fiók mellé a személyes zónájába.

Orsolya és Józsi gardróbszegmensei közös tulajdonsága az, hogy mind a két szegmensben lent 2-2 kihúzató polc kapott helyett ahhoz, hogy hálószobai beépített szekrény alsó része is  aktív zónaként tudja segíteni a reggeli startot.

Az ágy mögötti rész.

Tuti emlékszel, hogy Orsi kérte, hogy a szekrények alvás közben ne legyenek a fejük felett. Ezt úgy tudtuk megoldani, hogy az ágy mögötti részt egy extra nagy, könnyen be és kipakolható tároló egységgé alakítottuk, az azon található felnyitható ajtóval.  Ebben a tároló rekeszben pihennek a szezonon kívüli takarók és párnák.

GardróbMegoldások gardróbszekrény hálószbai beépített szekrény szeged kecskemét budapest

Te ezt az ötletet vajon tudnád valahogyan hasznosítani?

Elértünk legtöbbünk kedvenc részéhez.

A látványvilág.

Orsinak nagyon jó szeme van a szép anyagok összeválogatásához. Pillanatok alatt kiválasztotta a hálószobai gardróbszekrény alapszínét. A fő szín egy csodás, magasfényű bútor felület lett a másik komplementer felület pedig egy fa reprodukció, ami csodásan harmonizált a fő felülettel.

A kis eyescandy pedig egy enyhe meleg tónusú led világítás, amivel esténként még meghittebbé tettük a teljes hálószoba hangulatát.

Íme, egy rövid videó a hangulatvilágításról

De várj, mert van itt még egy apró trükk.

A nyitott részen létrehoztunk egy apró tároló rekeszt, ami még kényelmesebbé teszi a hálószobai beépített szekrény használatát. Ide lehet néhány apróságot elhelyezni anélkül, hogy zavaró rendetlenséget okozzon.

GardróbMegoldások gardróbszekrény hálószbai beépített szekrény szeged kecskemét budapest

Most pedig rajtad a sor! Ha úgy érzed, hogy hasznos tanácsokkal tudunk neked is szolgálni egy hálószobai beépített bútor elkészítéséhez, akkor keress minket bizalommal a központi telefonszámunkon.

További hasznos cikkek hálószobai gardróbszekrény témában:
CIKK 1

CIKK 2

 

A gardróbszekrény technikai leírása

  • A gardróbszekrény típusa _ _ _hálószobai gardróbszekrény.
  • A gardróbszerény kialakítása _ _ _ nyílóajtós.
  • Gardróbszekrény színe _ _ _ főszín: magasfényű; kieg. szín: fareprodukció.
  • A gardróbszekrény mérete _ _ _ hossz 312 cm; magasság 262 cm; mélyég 58cm
  • Raktár készelet _ _ _ egyedi méretben rendelhető gardróbszekrény
  • A gardróbszekrény tervezője _ _ _ Kovács Gyula gardróbspecialista

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.