Oldal kiválasztása

Tudtad, hogy elegendő csupán fél másodperc, hogy valakiről felépítsünk magunkba az első benyomásunkat. Ebben a szempillantásnyi időben döntjük el, hogy megbízhatónak találunk, egy személyt vagy inkább kerüljük a társaságát. Így van ez az otthonod megítélésével is a látogatóid, vendégeid szemében.  Ennek az első, pozitív benyomásnak a tudatos kialakításában tökéletes segítség egy megnyerően látványosra és rendezettségre tervezett előszobai gardróbszekrény.

Lehet bármilyen szép egy nappali vagy a konyha, ha vendégekben az első benyomást zsúfolt felfordulás alapján . Ugyanis mire meglátja a látogató az otthonod többi részét már kialakult benne az a bizonyos impresszió, amit utána már sokkal nehezebb felülírni a belső terek rendezettségével. Sőt a vendéged az otthonod elhagyásakor is az előszobád rendezetlen hangulatát jegyzi meg „Itt bizony borzalmas kupi van” gondolattal.

Régi szokásunknak megfelelően egy Gardróbmegoldásoknál készült előszobai gardróbszekrény esettanulmányán keresztül mutatjuk be, hogy hogyan lehet segítségedre egy előszobai gardrób az otthonod kezdeti, de tartós pozitív megítélésben.

Tünde és Dávid előszobai gardróbszekrény története.

Már javában tartott Tünde és Dávid új házának építse, amikor a felkértek, hogy az új otthonokba a konyhabútorukkal együtt tervezzünk és készítsünk egy előszobai gardróbszekrényt.  

Tündééknek korábban már készítettünk hálószobai gardróbszekrény összeállítást, így már tudták hogyan kell a GM-nél gardróbszekrény rendelésbe fogni.

Hívtak, egyeztettünk és jöttem.

Még csak a csupasz falak álltak amikor első gardrób tervező konzi alakommal találkoztam a háznál Tündével  és Dáviddal. Kőművesek, gipszkarton szerelők szorgoskodtak körülöttünk,  amikor először felmértük a leendő előszobai beépített szekrény helyét az épűlő házában.

Tünde elmondta, hogy pontosan mi az amit elvárna a gardróbszekrény előszobai funkcióitól.  

-„Legyen hely a cipőknek, néhány használatba lévő kabátnak, ha haza érünk, tudjuk valahova eltenni a kulcsokat és a többi holmit ami kell az induláskor. Ha meglehetne oldani akkor,  kellene valahogy hely azoknak a kabátoknak amit éppen nem hordunk, mert nem biztos, hogy a ház többi gardróbjában helyet kapnak ezek a holmik.”  

Kicsit soknak tűnt a funkció, amit bele kellene passzírozni a rövidke gardróbszekrény rendeltetésébe. De lássuk, hogy lehet ebből kihozni a legtöbbet.

A gardrób tervező konzultáció után az összeszedet információkból és helyszíni mérések alapján rendszerint a készül a GM-nél  néhány egymástól eltérő  vázlat terv. Ezekből a gardróbszekrény vázlat tervekből elkészítem azt a tervet ami valószínűleg a megbízómnak elnyeri a tetszését és ö is úgy gondolja, hogy a kialakított funkciók kényelmessé teszik az teljes család számár az előszobai gardrób szekrényt használatát.

A terv:

Láthatod a képen, hogy van egy különleges sajátsága a gardróbszekrénynek: Az a pirossal kijelőlt tároló rész amely lehetővé teszi, hogy Tündéék azon kabátja is helyet kapjon az előszobai beépített szekrény passzív zónájában amelyek nincsenek szezonban. Ennek a plusz funkcióknak köszönhetően viszont bármikor a rendelkezése állnak.

Miért lett pad? Tündinek és Dávidnak vagy egy kicsi lányuk. A kislány indulási é érkezési felöltöztetése és kikabátolását  valamit cipőfelvételénél seít sokat, hogy le lehet ültetni a kicsit.

A két fiók a pad alatt: A két kis mélységű fók többnyire a cipők ápolására való eszközök hely a gardróbszekrényben.

Miért maradt üresen a pad alatti rész?

Oda kerülnek egy műanyag tálcára a használatban lévő cipők és csizmák.

A pad fellett részre szereltünk néhány fogast. Erre a helyre kerülnek azok a kabátok, anorákok aelyek aktív használatban vannak.

A padtól balra eső szekrény belsejében is a család apraja nagyaja használaton kivüli cipői várják a következő bevetést.

E felett pedi van ennek látszólag nyitott polc. Ezen a polcon egy apró kosár szolgál, hogy hazaérkezéskor legyen egy kicsi gyütő helye kocsi kulcsnak, bérletnek és hasonló dolognak, amik szükségesek a következő induláshoz.

Hopp van itt egy szinte titkos szekrényke a polc mögött ami hasznos tárolási hely lehet a gardób szekrényben.

A szekrény felső szekrényei pedig klasszikus tárolási funkciókat látnak el.

Sokan gondolnak a rendezettségre úgy, mint egy nagyon tudatos, odafigyelés eredményére. De ez tévedés. A könnyen fenntartható rend lényege egy előszobai gardróbszekrény esetén is az, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a pakolási tárolási szokásinkhoz. Azt a mondás nálunk, hogy úgy kell tervezni a gardróbszekrényeket, hogy ha csak úgy leraksz valamit akkor is rend legyen.

 

De mi lett volna, ha Tünde úgy gondolja, hogy egy áruházi előszoba szekrényt vásárol?

A kettejük nyakába szakad volna a teljes projekttel járó herce-hurca. Belegondolni fárasztó és frusztráló, mert egyszer meg kell oldani szállítás és a fel és lepakolás egy furgonról.  Utána  bútor összeszerelése és felszerelése a falra is kalandos annak akinek ez nem rutin. De az a helyzet, hogy ha ezek készen vannak akkor is csak egy kompromisszumos megoldásuk lesz.

 

Ennek az elvnek megfelelően terveztük mag Dév és Tünde előszobai gardrób bútorát is. Mi kell az induláshoz. Várható volt hogy gyarapodni fog a család azért azt is figyelmembe vettük, hogy mi fog kelleni az indulás ha már többen lesznek?  

Cikk 1

Jó jó mondhatod, de nálam nincs ennyi hely.

Jó, de nem kell ehhez semmi más mint némi kreativitás és tudni, hogy a minden gardróbszekrénynek így az előszobai gardróbszekrénynek is nagyobb a hatóköre mint a valódi méretei. Sok sok kisebb nagyobb előszobai gardróbszekrényt terveztünk már a legkülönfélébb igényeknek. Ennek megfelelően neked is tudunk segíteni. Keres minket bizalommal a központi telefonszámon.

 

  • A gardróbszekrény funciója _ _ _ előszobai gardróbszekrény
  • A gardróbszekrény típusa _ _ _ tolóajtós gardób
  • A gardróbszekrény mérete _ _ _ 197cm hosszú, 60cm mély, 264cm magas

    Gardróbszekrény mérete 

  • A gardróbszekrény színe _ _ _kék és fehér
  • A gardróbszekrényt tervezte _ _ _ Kovács Gyula gardróbspecialista