Oldal kiválasztása

Otthonfelújítási támogatás beépített szekrényre is?

Szerző: | Egyéb | 0 hozzászólás

2020 októbere óta követem az otthonfelújítási támogatás fejleményeit, mert tudni akartam, hogy ígényélelhető-e az 50%-os támogatás beépített szekrényre (gardróbra).

Azt kell modjam, hogy két jó hírem is van ezzel kapcsoatban.

JÓ HÍR 1: Az otthonfelújítási támogatás kérhető beépített szekrényre is.

JÓ HÍR 2: Mi a GardróbMegoldások megfelelünk az állami elvárásoknak, ahhoz hogy nálunk rendelt beépített szekrényre (gardróbra) kérd a támogatást. +++ Minden papírmunkát intézünk, neked csak beküldeni kell a kedvezmény ígénylést.

 

Az otthonfelújítási támogatás lényege röviden:

egy olyan lehetőségről van szó, ahol az állam átvállalja a felújítás költségének akár 50%-át, maximum 3 millió forintig . A felsorolás szerint lehet beépített szekrényre (gardrób), vagy beépített konyhára is kérni a otthonfelújítási támogatás.

 Az otthonfelújítási támogatás részletei:

 

 Az otthonfelújítási támogatás 2021. január 1-jétől lesz igényelhető.

Olyan családok vehetik igénybe a támogatást,

• akik minimum egy gyermeket nevelnek,

• meglévő ingatlanjuk felújítására fordíthatják az igényelt összeget.
Munkadíjra és anyagköltségre egyaránt fordítható az 50%-os támogatás.

Gyakorlatban ez így néz ki:
elkészül álmaid GM beépítettszekrénye (gardróbja), ami könnyű számolás kedvéért legyen 600 ezer forint. A 600 ezer forint teljes árból az anyagok ára 300 ezer forint. Az összeszerelés és a beépítés munkadíja szintén 300ezer forint.

Mivel az anyagokra és a munkára is kérhető az 50-50% támogatást így a gardróbod ára lefeleződik és a 600 ezer forint helyett csak 300 ezer forintból hozod ki a gardróbod miután az állam visszautalta számodra a támogatást.

Mik a program feltételeik?

A támogatás kérésekor feltétel,
• ne legyen köztartozásod,
• és legalább egy éve folyamatosan fizetve legyen a társasalombiztosításod.

Ha nem rendelkezel az igényléskor állással, akkor is megkaphatod a támogatást bizonyos feltételekkel. Ilyenkor az utolsó három hónap álláskeresési járadékát fogják figyelembe venni. Valamint, ezt beszámítják az összes nyugdíj melletti munkavégzésbe is. Továbbá bele számít a felsőoktatási jogviszony, a hallgatói és diplomás GYED időszaka is.

Elvált szülőként is igénybe veheted az otthonfelújítási támogatást beépítettszekrényre is. Amennyiben részt veszel a gyermek nevelésében. Az igényelhető összegen megosztozhattok Ti, a szülők. Igénybe vehetik élettársak és gyermeküket egyedül nevelő szülők is a lakásfelújítási támogatást.
A gyermek már pocaklakóként a 12. hetétől számít, tehát már ekkor is lehet élni a lehetőséggel. Gyermeked 25 éves koráig kérhető, amennyiben együtt él veletek. Amennyiben sajnálatos módon a gyermeked megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő, esetleg GYOD-ra jogosít, akkor életkora nem számít.

Az ingatlanodról, amit érdemes tudnod:
Ha régóta a tulajdonodat képezi a ház, csak akkor élhetsz az otthonfelújítási támogatás lehetőségéval, ha a felújítandó ingatlant minimum egy éve bejelentett lakóhelyedként jegyzed, és gyermekeddel együtt laksz ott. Új ház, lakás esetében természetesen ez nem feltétel.

Ha munkahelyed miatt ingázol, akkor is igénybe veheted. Amennyiben a felújításban érintett ingatlanod megmarad bejelentett lakóhelyként, és a többi említett feltétel is teljesül.
Fontos megjegyezni, hogy az otthonfelújítási támogatást csupán egyszer igényelhetsz. Tehát, ha elköltöztök másik lakásba, ott már nem vehetitek igénye ismét a támogatást, de nem is kell visszafizetnetek. Viszont, egy ingatlannál, ha eladjátok az ingatlant, akkor, aki megvette, ha még előzőleg nem élt a lehetőséggel, igénybe veheti az ingatlanra ismét a támogatást.

 Felújítás közben figyelj oda a következőkre!

A munkáról minden esetben írjatok szerződést a kivitelezővel.

Mi a GardróbMegoldások-nál minden esetben egy részletes szerződést kötünk, az ügyfeleinkkel ezért neked ezzel már nem kell bajlódnod. Tehát készen álunk, hogy segítsünk neked a támogatás ígénylésében

Valamint az összes vásárolt anyagról szóló számlát is meg kell tartanod.

A GardróbMegoldások-nál ez is megoldott. 

A számlákat Neked kell elküldened a Magyar Államkincstárhoz a munka befejezésétől számított 60 napon belül. Ennek az ügyintézésére, akár teljes mértékben elektronikus úton is lehetőség van.

Lényeges momentum az is, hogy rendelkeznetek kell a felújítás teljes összegével, ugyanis ezt nem előlegezi meg az állam. A felújítások után, utólagos igényléssel a Magyar Államkincstártól fogjátok megkapni. Miután minden dokumentum beérkezett a MÁK- hoz harminc nap áll rendelkezésükre elbírálni a támogatást, ezt követően öt napon belül kiutalják a megítélt összeget. Tehát picivel több, mint egy hónapra van szüksége a családnak, hogy visszakapja a pénz egy részét.
Ellenőrizni is fogja az állam, hogy valóban megtörtént-e a felújítás. A hivatalnak, a pénz kézhezvételétől számítva, hat hónap áll rendelkezésére, hogy ellenőrizze, valóban volt-e felújítás, amit állami támogatásként igénybe vettetek.

Lényegében bármire, ami egy klasszikus lakásfelújításnál szóba kerülhet. Kültéri és beltéri munkákat lehet elszámolni. Például az alábbi munkálatok:

• asztalos munkák (beépített konyhabútor és beépített szekrény)
• új kazán vagy bojler szerelés
• festés – mázolás
• tetőcsere – tetőfelújítás
• garázs vagy nyári konyha felújítás
• konyha felújítás
• közműbekötés
• fürdőszoba felújítás
• szigetelés
• lépcső és galéria kialakítása
• fűtési rendszerek felújítása valamint cseréje
• napelemes rendszer telepítése

Remélem tudtam segíteni picit, hogy tisztuljon a kép, milyen lehetőségeket is adhat számodra a lakásfelújítási támogatás.

Ha a támogatással elérkezett az idő, hogy egy csodaszép gardrób beköltözzön lakásodba, keress bizalommal.

A fenti cikk csak tájékoztató jelegű a támogatást csak a saját felelősségedre vedd igénybe.

 Itt tudsz elérni és ajánlatot kérni: https://gardrobmegoldasok.hu/

 https://fazekasmonika.hu/otthonfelujitas.html

Itt egy jó cikk a témában. 

 

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.