Oldal kiválasztása

Klasszikus Angol Gardróbszekrény

Szerző: | Egyéb | 0 hozzászólás

Gondolkoztál már azon, milyen pompás érzés, ha egy klasszikus angol gardróbszekrény szobád meghatározó bútordarabja? Az angol gardróbszekrény frontjai mesélnek, történetük, történelmük van. Belseje pedig a modern kor elvárásainak maximálisan megfelel. Ez a két oldalról építkező letisztultság, ami jellemzi ezeket a gardróbszekrényeket.
Engedd meg, hogy kézenfogjalak végig vezesselek egy ilyen pazar gardróbon. Megmutatom neked, hogyan készülnek a frontok, hogyan és mivel felületkezeljük, milyen belső elrendezések közül választhatsz, tehát bevezetlek a kulisszák mögé… megmutatom hogyan is születik gondoskodó kezeink alatt egy igazi klasszikus angol gardróbszekrény.

A klasszikus angol gardrób frontjai (a bútorod arca)
A bútor frontjai adnak személyiséget a bútornak igazán, így nagy hangsúlyt fektetek erre. Olyan letisztult, ősi formákat, vonalakat használok amik az emberiséget egész történelmén keresztül végigkísérik az építészetben és bútorgyártásban. Így szeretnék segíteni abban, hogy egy darabkát adhassak családodnak, kulturális örökségünkből.
De mire is gondolok pontosan? Formák és vonalak tekintetében nagy inspiráció számomra a görög építészet, illetve a reneszánsz bizonyos elemei.

A frontok gyártásakor MDF lapokat használok. Méretre vágom, majd ezt követően felsőmaró géppel alakítom ki a mintákat különböző marókések segítségével. Maróból számtalan létezik, van amivel holker készül, másikkal simán legömbölyítem az ajtófront külső éleit. Az úgynevezett multi profil maró pedig a díszlécek elkészítésében nyújt nagy segítséget. A marás művelete gondos odafigyelést igénylő, kényes feladat, könnyű elrontani. Gyakorlott szem és kéz tud igazán szép, hibátlan munkát végezni a marógéppel.
Marással az ajtók frontjait, fiókelőlapokat, díszcsíkokat készítem. A klasszikus angol gardróbokhoz több féle front közül választhatsz. Minden esetben ezek harmonizálnak a gardróbszekrény egyéb díszítőelemeivel. Számos választási lehetőséged van kínálatunkban, így könnyedén választhatsz közülük ízlésednek, lelkületednek megfelelőt.

Klasszikus Angol Gardróbszekrény by GardróbMegoldások.hu Kovács Gyula

Fontos elmondanom, hogy az ajtók lehetnek nyíló illetve tolóajtók egyaránt. Csupán választás kérdése melyiket találod praktikusnak, kérésed szerint fogom elkészíteni.
Annak érdekében, hogy hibátlan, csodaszép felület legyen a végeredmény, festés előtt le kell csiszolni a készülő frontokat. Azok lapjait, tehát a sík részeket excenteres csiszolóval, több finomságú papírral csiszolom át, míg a mintákat precízen kézzel „simogatom” át.

 A klasszikus gardróbok felületkezelése (hogy igazán szép legyen)

Az angol gardróbok elkészítésekor, nem csak a minőségi alapanyagok, de a környezetkímélő festékek használata is fontos. Ezért kizárólag, olyan festékkel dolgozok, ami gyerekbarát és környezetbarát. Az ember lépten -nyomon olyan kemikáliákkal találkozik, amik károsak ránk nézve, szeretnék ezen változtatni. Ezért egy speciális vízbázisú festékre esett a választásom. Nekem is van egy kislányom, így szívügyem a dolog. Picit vicces leírnom, de a gyereknek akkor sem lesz semmi baja, ha az ajtófrontokat nyalogatja.

Az angol gardróbszekrények felületkezelés csakúgy, mint a marás, több lépésben zajlik. A már előzőleg megcsiszolt anyagot alapozó festékkel átkenem. Majd száradás után újra át simogatom egy csiszoló szivaccsal. Ez azért fontos, mert így el tudom tüntetni az MDF mikro szálacskáit, amit „felhúzott” a vízbázisú alapozó festék. Ezek után jöhet is a tényleges festés, a frontok színe kerül fel, általában két rétegben.

 

A klasszikus gardróbok belső elrendezés (nem minden a külcsín)

Nagyon fontos, hogy a gardróbod lenyügözően szép legyen, de azt is tudjuk, hogy a belbecs legalább olyan fontos! A klasszikus elegáns forma, a belső letisztult funkcionalitással párosítva ad olyan bútort, ami kiemeli a tömegtermékek közül és igazán luxus termékké teszi.
Mintegy 12 féle belső elrendezés közül választhatod ki a neked megfelelőt. Ugyanis egy szekrény, nem csupán polc, akasztós és fiók. Fel lehet vértezni az előbb felsoroltak megfelelő kombinációjával, hogy lehető legjobban használhasd ki a rendelkezésedre álló teret.

Megkülönböztetünk aktív és passzív zónákat a szekrényen belül. Aktív zónának hívjuk, – amit gyakran használsz, amit könnyű elérni – napi elérésre szükséges helyeket.
Passzív, a ritkán használt dolgoknak fenntartott hely, – ami fejmagasság feletti, vagy térd alatti -, ide kerülnek a szezonális cuccok, pl. a téli síruha vagy az utazós koffer. Természetesen van egy két extra lehetőség is, ezekről majd a vasalatok részben fogok néhány gondolatot írni.
A gardróbszekrény korpuszát, testét minőségi, bútorlapokból készítjük. Elsőre nem szembetűnő, de fontos momentum, hogy ezek a lapok nem 16-17 mm-esek, mint a lapra szerelt tömeg bútorok, hanem 18 mm-esek vastag jó minőségű laminátummal ellátott termékek. Törekszem rá, hogy a bútor minden apró elemében minőségi legyen.

Vasalat (hogy sokáig jól működjön)

Klasszikus angol gardrób minden porcikájában legyen minőségi! Ha megvannak az elegáns frontok és a bútor belseje, csak az apróságok hiányoznak, amin a hosszú távú használhatóság igazán múlik. Kivetőpántok, ruhalift, mándli rúd, mándli rúd tartó, polctartók, tolóajtó sínek és vasalatok, de még hosszan sorolhatnám, mennyi minden kellhet egy szekrénybe. Itt is gondos utánajárással a vasalatok legjavából szerelünk a bútorba.

Egy-két gyakran kért vasalatot szeretnék megemlíteni. Egy jól szerkesztett szekrény belső, remek kiegészítője lehet a kihúzható nadrágtartó, ami megkönnyíti a gyors választást. Ugyan így jó szolgálatot tesznek az úgynevezett mozgó polcok, vagy más néven kihúzható polcok, ezek egy sínen futnak, mint a számítógépasztal klaviatúra tartója. Így a polc kihúzásával rögtön látható a tartalom. Valamint az érdekességek sorában a ruhaliftet is illik megemlítenem. Ennek a praktikus kiegészítőnek az alkalmazásával megmenekülünk a magasba mászástól, nincs többé létra, sem szék tetején pipiskedés.
Rólunk (ars poetica)

Magyarországon a klasszikus angol gardrób ritkaságnak számít! Szeretném kis, de annál lelkesebb csapatommal meghonosítani a beépített bútorok eme gyönyörű szegmensét.
A klasszikus angol gardróbbal, nem csak szimplán egy elegáns bútort szeretnék adni megrendelőimnek, hanem egy olyan érzést, ami a család, és az otthon részévé válhat, akár generációkon átívelve.
A gardróbmegoldásoknál csapatommal, olyan méretmegkötés nélküli bútorokat gyártunk, amit a tervezéstől a beépítésig minden lépésében mi végzünk. Így garanciát vállalunk a minőségre!

 

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.