Oldal kiválasztása

Home-office paradicsom

Szerző: | Egyéb | 0 hozzászólás

Home Office Mennyország
Lassan egy éve úgy fordult a világ, hogy sokunk otthonába húzódva házi irodát alakított ki magának, és otthonról dolgozik így védve szeretteit és magát. Ez tagadhatatlanul ambivalens érzést kelt az emberben. Jó és rossz oldala is van az otthoni munkavégzésnek.
Nyilván a Gardróbmegoldásoknál picit nehézkes volna a beépített szekrényedet Home officeban készíteni, viszont vannak mozzanatok mikor én is picit bekuckózok és válaszolok nektek levelekre, árajánlatot adok, vagy épp álmaid szekrényének látványtervét tervezem meg.
Sok az apró változás életünkben, így sajnos a mai napig up to date a téma.

Gondolj bele milyen különbséget jelent az otthoni munkavégzés életünkben:

*A forgalomban töltött lélekölő időt felváltja a 10 másodperces „ingázás”, míg beérünk otthoni irodánkba.
*Magas sarkú cipőd kényelmes mamuszra válthatod.

  • Nem kell messzire menned egy jó kávéért.

Az otthoni munkavégzés ideális lehet a munka és magánéleted közti harmónia megteremtésére. Nyilván mindenkinek kihívással jár. Most össze szedtem 5 tippet, amivel remélem, hogy tudok segíteni neked picit.

Rendezz, be egy munkasarkot

Rendezz be egy profi irodát magadnak! Lehet, hogy elsőre drágának tűnik, de tekintsd befektetésnek, ami a kényelem és termelékenység fog megtéríteni. Ha nincs külön dolgozószobád, könnyen kialakítható az egyik sarokban, vagy a lépcső aljában egy kis munka kuckó.

Válaszd szét a munkát és szabadidőt
Meg kell értetned a családdal és barátokkal, hogy a munkaidő munkára való! Ilyenkor nincs idő fél pár zoknit keresgélni, csetelni a legjobb baráttal vagy sütit sütni az iskolai vásárra. Először valószínűleg nem aratsz osztatlan sikert az elhatározással, miszerint a munkaidő arra való, hogy dolgozz. Viszont ha meghatározod, hogy reggel 8-tól délután 4-ig tart a munkaidő, van eleje és vége, könnyebben elfogadja mindenki. Esetleg kitehetsz a szobád ajtajára, vagy asztalodra egy táblát, hogy „Iroda”, „Munkaidő: H – P 8 – 16”. Ez téged és családodat is mókásan emlékezteti a bevezetett szabályodra.

Munkába érkezés

Érdemes lehet írnod egy listát még este, hogy holnap mi mindent szeretnél megcsinálni. Reggel öltözz fel, dolgozós ruhába, sétálj egyet a környéken, esetleg menj el kocogni, mielőtt leülnél dolgozni otthoni „irodádba”.

Figyelj a célodra

Sok Home Officeban dolgozó ember ott bukik el, hogy a közösségi média platformok, Facebook, Pinterest és társai sok értékes időt rabolnak el hasznos idődből, amikor haladhatnál a munkáddal. Tudom, nagy a csábítás, hogy „csak öt percre felugrok a FB-ra, rákukkantok a belső kör csoportra, hátha találok valami újdonságot.” „Vajon Betti ma is tett ki valami finom sütis receptet?”
Az 5 percből így lesz könnyedén 50 perc…
Határozz meg magadnak szüneteket, csak kávészünetben böngéssz. Ha önmagában akaraterőd nem elég, húzd fel az órát, hogy jelezzen mikor telt le a szünet. Így idővesztegetés, csúszás nélkül végére érsz napi feladataidnak.

Emberi kapcsolatok

Ne felejtsd el, ember vagy, nem robot. Keresd meg a módját annak, hogy szociális kapcsolataid minél kevesebb csorbát szenvedjenek. Egy séta a legjobb baráttal, videó hívás szülőkkel, nagyszülőkkel. Társasjáték party a családdal. Ezek mind fontos részei annak, hogy megőrizzük saját és mások mentális egészségét.

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.