Oldal kiválasztása

Egy igazi angol klasszikus az otthonodban: a History gardróbszekrény

Szerző: | Egyéb | 0 hozzászólás

 KlVan, akinek a letisztult minimalizmus tetszik, másnak inkább a klasszikus, örökérvényű szépség váltja valóra álmait. Nincs ez másként a gardróbszekrények változatos világában sem, ahol mindenki megtalálja az ízlésének, otthona enteriőrjének és persze a praktikus szempontoknak leginkább megfelelő darabokat. Azonban van egy olyan gardróbszekrény-fajta, ami időtlen eleganciájával sosem megy ki a divatból és ami mindig megdobogtatja azok szívét, akik nem a puritánságra, hanem egy csipetnyi luxusra vágynak az otthonukban.

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy az otthonunkhoz illő és a személyes preferenciáinknak is megfelelő gardróbszekrény kiválasztása – ideális esetben – jóval több annál, mint rámutatni egy lapraszerelt összeállításra. Végül is, a gardróbszekrény sem csak a ruhák és kiegészítők tárolására szolgál.

Mi a History gardróbszekrény?

A History klaszikus angol gardróbszekrény olyan, mint egy vérbeli angol lady: sikkes, elegáns, figyelemfelkeltő, mégsem túl harsány. Megjelenését tekintve az elegancia szinonimája ez a faltól falig, olykor a padlótól a plafonig terjedő bútordarab.

Angliában körülbelül a XIX. század közepe-vége felé terjedt el először az arisztokrácia, 15-20 évvel később pedig a polgári otthonokban is megjelent. Az arisztokrácián túli elterjedés oka az volt, hogy iparosodásnak és a növekvő jólétnek köszönhetően a polgári rétegnek is egyre több ruhája és kiegészítője lett, amit stílusosan és praktikusan kívántak tárolni.

Mondhatjuk úgy, hogy volt olyan időszak, amikor ez a régi klasszikus státuszszimbólum volt, hiszen minden porcikája a kifogástalan ízlést és a bőséget szimbolizálta. Így már nem csoda, hogy világhódító útja során sokak kedvence lett ez a remek darab.

Magyarországon egyébként egyedi gyártásban nem találkozhatsz vele máshol, hiszen a klasszikus angoll gardróbszekrény készítéséhez fűződő hagyományokat nem sokan tudják vagy akarják vállalni. Mi is csak úgy tudtuk elsajátítani egy idős asztalosmestertől a titkot, hogy vállaltuk a tradíciókhoz való ragaszkodást.

Emiatt például kizárólag egy különleges angol festéket használunk a felületkezeléshez és fehér pamutkesztyűben szereljük össze az elkészült művet, hogy még véletlenül se okozzunk semmilyen hibát vagy maszatot a felületen.

Tobzódjunk az élményekben: a History klasszius angol gardróbszekrény előnyei

• Klasszikus elegancia, igéző megjelenés

Ha szeretnél egy csipetnyi luxust otthonod falai közé csempészni, a History gardróbszekrénynél jobbat nem találsz. Stílusjegyei ugyanis optimális mértékben elegyítik a letisztult vonalakat a különböző, elegáns geometriai formákkal, már ami a bútor front részének díszítőelemeit és megjelenését illeti.

Összesen 5 féle front oldali mintázat közül választhatsz. Ha elfogadsz egy tanácsot, mindig úgy válassz, hogy a gardrób környezetét is figyelembe veszed. A York front például időtálló dizájnnal, a London front körívei figyelemreméltó térnöveléssel, a Coventry egy kis extravagáns geometriával, a Stuart front elegáns letisztultsággal járul hozzá a miliőhöz, míg a Chapman front a keretbe foglalja a teret. Tükrös felületekkel még tovább fokozhatod a látványt, de természetesen tükör nélküli kivitelezést is választhatsz.

• Ergonomikus kialakítás és otthonra szabható méretek

A lapraszerelt dobozos megoldásokkal ellentétben nálunk egyedi gyártással készül minden egyes bútor. Ennek köszönhetően a History klasszikus angol gardróbszekrény a nappalid, az előszoba vagy a hálószoba méreteihez igazodik, nem fog előfordulni, hogy még 5 centire lenne szükséged az elhelyezéshez vagy túl alacsony a plafon a bútorhoz képest.

Ezen felül az ergonomikus kialakítás jegyében a megrendelő preferenciáit és lehetőségeit is figyelembe vesszük. Például figyelünk arra, hogy a magasságodhoz képest kényelmesen elérhess minden polcot, kézre essen az akasztós rész, illetve a gardróbszekrény ajtajának kinyitása kényelmes legyen akkor is, ha jobbkezes és akkor is, ha balkezes vagy.

• Praktikus belső elrendezés & modern megoldások

Jelenleg 12 féle belső elrendezéssel választhatod ki a neked leginkább megfelelőt, hiszen nem kell, hogy a gardróbszekrényed csak polcokból vagy kizárólag akasztós részekből álljon. Mindezeket vegyítheted egymással, ráadásként pedig fiókokkal is kombinálhatod őket, például a fehérneműk vagy akár az ékszerek tárolására.

A rendszerezett tároláson túl olyan modern elemekkel fokozhatjuk a kényelmet, mint az automatikus kapcsolóval ellátott belső világítás, az ajtók és fiókok becsapódását gátló mechanizmus és a ruhalift. De akár egy széf is elhelyezésre kerülhet benne, attól függően, hogy mire van szükséged – igényed.

 

• Különleges angol festést & környezetbarát felületkezelést kap

Hogy mi a különlegessége a History klasszikus angol gardróbszekrényhez használt angol festéknek? A diszkréten elegáns matt hatáson kívül az a selymes, szavakkal szinte le sem írható tapintás, amit a bútornak kölcsönöz. A különleges festéknek köszönhetően nemcsak ránézni és használni lesz remek élmény ezt a gardróbszekrényt, hanem hozzáérni is.

De az érzékekre ható tulajdonságán kívül nem elhanyagolható szempont a festék környezetbarát és gyerekbarát mivolta sem, ami nemcsak a tartósságát, de a biztonságos használatát is fokozza. Arról nem is beszélve, hogy 132 árnyalat közül válogathatunk kedvünkre.

• Időtálló minőség, akár több generáción át

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a History gardróbszekrények építése során kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozzunk. Nem vagyunk híve annak, hogy 3-4 évente cserélni kelljen a gardróbszekrényt egy rostlemezből készült beszakadt hátlap vagy egy gyenge vasalat miatt. Saját gyártású bútorainkra 5 éves minőségi garanciát vállalunk és 1 év után ingyenes garanciális átvizsgálást biztosítunk.

Tisztában vagyunk vele, hogy első ránézésre az egyedi gyártás során készült History gardróbszekrény költségesebb megoldásnak tűnik, hiszen az ára hozzávetőlegesen 350 000 – 490 000 Ft folyóméterenként (2,5m magasság esetén). Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy se a méretben, se az összeállításában, se a kiegészítőkben nem kell kompromisszumot kötnöd, ráadásul ez az a gardróbszekrény, ami több generációt is kiszolgálhat.

(Árajánlatot itt kérhesz: https://gardrobmegoldasok.hu/history)

Ez a hosszú távú megtérülés többek között az osztrák MDF lapoknak, a 18 mm vastagságú és jó minőségű laminátummal ellátott váznak, a kiváló felületkezelésnek, a több rétegben felvitt festéknek és a minőségi vasalatoknak köszönhető. Ezek együttesen óvják-védik az alkotást, hosszú-hosszú éveken, sőt évtizedeken át. Plusz mivel a bútor bármikor újrafesthető, a megjelenése is a különböző életszakaszok vagy a fiatalabb generációk elvárása szerint frissíthető.

• Variálható és sokoldalú

Annak ellenére, hogy a History klasszikus angol gardróbszekrény egy igazi angol klasszikus, a játékosságról sem kell lemondanod. Vegyük például a szekrény ajtaját, ami lehet a klasszikus nyíló kivitel, de akár tolóajtó is, ahogy neked kényelmesebb.

Ugyanakkor a History gardróbszekrény akár térelválasztó elemként is funkcionálhat, amennyiben átjárható, azaz walk-in kivitelezés mellett döntesz Remek megoldás például egy tetőtéri lakásban ahhoz, hogy a gardróbszekrény mögött megbújó meghitt zugot alakíts ki az öltözködéshez vagy akár olvasáshoz, esetleg dolgozószobaként.

• Stílusos kiegészítő bútorokat kérhetsz a History gardróbhoz

Egy History gardróbszekrény hangsúlyos, szemet gyönyörködtető bútordarab, ami különleges tölti meg azt a teret, ahol elhelyezésre kerül. Amennyiben nulláról alakítod ki éppen a hálódat vagy van egy kisebb átalakításra lehetőséged, a klasszikus angol gardróbszekrény stílusával harmonizáló kiegészítő bútorokat – például komódot, pipereasztalt, éjjeli szekrényt, de akár még karnist is – kérhetsz.

Hogyan és mennyi idő alatt készül el a History klasszikus angol gardróbszekrény?

Ahhoz, hogy teljesen rád, a családodra és otthonodra tudjuk szabni a gardróbszekrényedet, első lépésként mindig egy helyszíni terepszemlével és szaktanácsadással kezdődik a munka, melynek díja 27 500 Ft – de ezt a megrendelésedben duplán jóváírjuk neked a gardrób árából.

Ennek során levesszük a helyiség méreteit, felmérjük az igényeidet és a szokásaidat, amelynek mentén felépíted a  könnyed reggeli/esti készülődést, illetve a prktikus tárolási rendszeredet és ha szükséges, tanácsot adunk egy-két kiegészítő funkcióra a praktikumot, valamint a kényelmet illetően.

Ezt követően kidolgozzuk az árajánlatot és vázlatotterveket készítünk a szekrényről. History klasszikus angol gardróbszekrény az árajánlat elfogadását követően átlagosan 6-8 hét alatt készülnek el.

Itt tudsz még több infó kérni a History gardróbokról: https://gardrobmegoldasok.hu/history

A gardróbszekrényekről: milyen szempontoknak kell megfelelnie?

A gardróbszekrény kiválasztása során egyfelől a praktikus szempontokat érdemes szem előtt tartani. Természetesen alapkövetelmény, hogy biztos menedéket nyújtson az elegéns ruháidknak és segítsen rendet tartani otthonodban, hogy mindig jól szervezetten, könnyedén induljon a reggel és érjen véget egy eredményes napod.

Azonban méreténél fogva ugyanilyen fontos, hogy a szemünknek éppen olyan kellemes és örömteli látványt nyújtson, mint ahogy a figyelmes és jól rendezett belső veszi le lábunkról a praktikus énünket. Emiatt az esztétikum, a bútor dizájnja legalább olyan fontos, mint az, hogy mit rejt a belseje.

Mivel a gardróbszekrény alapvetően akár a kiválasztott szoba egyik – de akár több – falát is elfoglalhatja, érdemes rá dizájnelemként is tekinteni és vagy otthonod enteriőrjéhez illőt választani, vagy néhány kiegészítő bútorral friss, ugyanakkor összhangot sugárzó megjelenést kölcsönözni a megteremtett hangulatnak.

Az örök angol klasszikus, a History gardróbszekrény finoman ötvözi a praktikus és esztétikus tulajdonságokat, egy kis modern csavarral és személyre szabható rugalmassággal fűszerezve. Ismerkedj meg vele kicsit közelebbről!

Katt ide: https://gardrobmegoldasok.hu/history

 

Üdv, Kovács Gyula gardróbspecialista.

A GardobMegoldások alapítója és tulajdonosa.

 

A szerző: Kovács Gyula gardróbspecialista és a GardróbMegoldások alapítója.